Metaaldetector Nokta Force CoRe

De Nokta Fors Core is een professionele allround metaaldetector welke speciaal ontwikkeld is voor alle bodemomstandigheden.

Deze metaaldetector kan zelfs de allerkleinste voorwerpjes en objecten detecteren en haar dieptebereik is onverslaanbaar.  Naast goud kunt u met deze detector ook zilveren objecten, munten, oudheden, koperen objecten, sieraden e.d. detecteren. Dit maakt de Fors Core de ideale metaaldetector voor schatzoekers, archeologen en hobbyisten. Het dieptebereik is groter dan andere metaaldetectors in deze prijsklasse

De grote pluspunten van de Fors Core in vergelijking tot andere metaaldetectors in deze prijsklasse;

 • Groter dieptebereik, ook voor kleine voorwerpen.
 • De nummerieke voorwerp / metaalsoortherkenning van de Fors Core heeft de meest nauwkeurige en betrouwbare voorwerp onderscheiding en objectherkenning  van alle metaaldetectors !
 • De Fors Core geeft ook bij zeer kleine objecten zoals kleine kettingjes een duidelijk signaal + een duidelijke voorwerp
 • Geschikt voor vrijwel alle bodemomstandigheden ook voor bodems met hoge concentraties mineralen
 • Grote en duidelijke Flashlight verlichting voor als u zoekt in donkere omgevingen
 • De mogelijkheid om audiotonen om te zetten in vibratie.
 • Bediening in 10 verschillende talen

Alle bodemsoorten en grondomstandigheden

Met de Nokta Fors Core kunt u in alle bodemsoorten en -omstandigheden werken, ook in bodems met hoge concentraties ijzer mineralen en / of hotrocks. Met de meeste metaaldetectors zult u problemen ondervinden in deze moeilijke bodems en zullen de mineralen valse signalen op uw metaaldetector veroorzaken. Hierdoor kunt u met de meeste metaaldetectors niet goed werken in deze moeilijke bodemomstandigheden. Voor de Nokta Fors Core zijn deze moeilijke bodemomstandigheden geen probleem. Zelfs hotrocks (ijzerstenen) kunnen door de Fors Core worden geĆ«limineerd. De zoekspoel en de steellengte van deze metaaldetector zijn waterdicht, hierdoor kunt u de Fors Core ook tot een bepaalde hoogte onderwater gebruiken. Het elektronica bedieningspaneel is echter niet waterdicht  en mag dan ook niet met water in aanraking komen.

Digitaal display met voorwerp identificatie in nummers nauwkeurig

De Fors Core beschikt over twee displays. Een grote display op de systeemkast en een klein display op uw handgreep waarop u snel de meeste belangrijke voorwerp informatie kunt aflezen. Zodra u een object detecteert verschijnt er een nummer op het display. Dit nummer staat voor een bepaalde metaalsoort / object. Aan de hand van dit nummer kunt u leren objecten van elkaar te onderscheiden. Zo zal een euromunt altijd het zelfde nummer weergeven en kunt u gouden objecten herkennen aan een nummer rond de 50, ijzer objecten geven een laag nummer weer en zilveren objecten juist een heel hoog nummer van rond de 90. Hoe meer ervaring u krijgt, hoe eenvoudiger het voor u zal worden objecten te herkennen.  U kunt deze informatie zowel op het grote als op het kleine display aflezen.

Pinpointer en diepte-indicatie

De Fors Core beschikt over een ingebouwde pinpointfunctie waarmee u de exacte plaats van een object in de bodem kunt bepalen. Hierdoor heeft u minder graafwerk en zult u het object eerder kunnen opgraven. Ook beschikt de metaaldetector over een diepte indicator waarmee u de diepte van een object in de bodem kunt aflezen.

Vibratie en metaalsoortonderscheiding in auditotonen

De Fors Core is de enigste metaaldetector die beschikt over de mogelijkheid om audiotonen om te zetten in vibratie. In gebieden waar u moeilijk kunt horen en voor doven en slechthorenden is dit ideaal. Om de metaalsoorten (ijzer - goud - zilver etc) nog beter van elkaar te kunnen onderscheiden laat de Fors Gold verschillende audiotonen horen voor de verschillende metaalsoorten. Dit is net als de numerieke voorwerp ID die u op uw display kunt aflezen een goed hulpmiddel om objecten te herkennen en / of van elkaar te onderscheiden.

Vier zoekstanden

De algemene zoekstand, oftewel de alle metalen zoekstand. De DISC2, welke u de mogelijkheid biedt om specifieke metalen te discrimineren (uit te sluiten van uw zoekproces). Deze functie wordt vaak gebruikt voor het uitsluiten van klein ijzer afval zoals spijkers en bierdoppen. De DISC3, in deze zoekstand hoort u verschillende audiotonen voor de verschillende metaalsoorten (audio discriminatie),  en Conductive Ground (COG) zoekstand speciaal voor het natte zoute zand, zoutmoerassen (alkali soils) en andere moeilijke bodemomstandigheden. Wat bijzonder is aan deze zoekstand is dat u geen signaal ontvangt voor ijzer objecten en u de grondbalans zeer eenvoudig uit kunt voeren voor alle bodemomstandigheden.

Automatische en handmatige grondbalans + groundtracking

Naast de automatische en de handmatige grondbalans beschikt de Fors Core detector ook over "groundtracking".  Groundtracking houdt in dat de metaaldetector zich automatisch aanpast op het moment dat u een andere grondsoort betreed.  De groundtrack scant de bodem continue en past zichzelf hier steeds op aan. Deze functie stelt uw metaaldetector continue in op de meeste ideale grondbalans. Grountracking is iets anders dan een automatische grondbalans. Dit laatste betekend dat u de detector op een specifiek moment opdracht kunt geven om de grondbalans automatisch uit te voeren. Tijdens het zoekproces past deze zichzelf echter niet continue aan, aan de wijzigende bodemomstandigheden. Indien u gebruik maakt van Groundtrack heeft dit ook een positief effect op uw dieptebereik, welke continue op een hoog niveau zal blijven.

Flashlight verlichting

De Nokta Fors Core metaaldetector beschikt over ingebouwde Flashlight verlichting welke u kunt inschakelen tijdens het zoeken in het donker. Dit kan ideaal zijn tijdens het zoeken op donkere locaties en in de avonduren. De ingebouwde Flashlight op de Fors Core is zeer helder.

Bediening in 10 verschillende talen

U kunt het menu van de Fors Core bedienen in wel 10 verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Turks, Italiaans, Arabisch, Spaans en Russisch. Daarnaast is de handleiding in vele talen beschikbaar. De handleiding is ook in het Nederlands beschikbaar.

Batterijlevensduur

De Batterijlevensduur van de Fors Core bedraagt 25 tot 30 uren op slechts 4 stuks AA Alkaline batterijen (meegeleverd). U kunt er ook voor kiezen oplaadbare batterijen in de metaaldetector te plaatsen.

Technische Specificaties

 • Zoektechniek: VLF inductie
 • Zoekfrequentie: 15Khz
 • Metaaldetectie: Motion, Multi-derivative
 • Zoekstanden: 4 (General / Discriminatie 2 en 3 / Conductive)
 • Audio frequenties: 5
 • Audio identificatie: 3 verschillende auditonen
 • Grondbalans: Handmatig, Automatisch, Grondtrack
 • Pinpoint: ja
 • Mogelijkheid tot frequentiewijziging: ja
 • Vibratie i.p.v. auditonen: ja
 • Gevoeligheidsniveau (diepte): instelbaar van 1 - 99
 • Numerieke voorwerp ID van 0 - 99
 • Zoekspoel: 28,5 x 17,8 cm DD waterdichte zoekspoel
 • Gewicht: 1.8 kg inclusief batterijen en zoekspoel
 • Lengte: instelbaar van 125 - 150 cm
 • Batterijen: 4 x AA Alkaline batterijen
 • Garantie: 2 jaar

Leveringsomvang:

 • Nokta Fors Core metaaldetector
 • Hoofdtelefoon
 • Batterijen
 • Nederlandse handleiding
 • 2 jaar garantie

* Wegens slechte ervaringen verkopen wij GEEN Nokta meer.