Metaaldetector Nokta Golden King 3D

Golden King Deep Precessor Radar Plus( Oud toestel)

Productbeschrijving :
De Golden King Plus bodemradar wordt gebruikt om grotere objecten welke diep in de grond verborgen zitten (goud, zilver, brons etc.) te detecteren en digitaal weer te geven op de kleuren monitor. Dit heeft natuurlijk het grote voordeel dat je kunt ‘zien’ wat er in de grond zit en of het de moeite waard is om op te graven. Ook wordt de diepte in meters weergegeven. Het te behalen diepte bereik is mede afhankelijk van de bodem omstandigheden en de gebruikte detectie units (antenne).

De Golden King-Plus bodemradar is ontwikkeld met de bedoeling om in ‘realtime’ digitale beelden van verborgen voorwerpen exact te lokaliseren en om aan te geven met welke metaalsoort we te doen hebben.. Diepte en metaalsoort-aanduiding is de grote kracht van deze grondradar.

Het maximale diepte bereik is ongeveer 8-9 meter en afhankelijk van het type spoel je gebruikt en natuurlijk speelt de grootte van het voorwerp of de schat ook een grote rol. Er zijn drie verschillende spoelen (1000x600mm-8 meter bereik, 360x440mm-5 meter bereik & een ovale antenne 1.50 meter bereik) met elk zijn eigen specificaties. De processor in de Golden King is erg sterk en herkent probleemloos de diepe signalen. Met de kleinste spoel is het zelfs mogelijk kleine voorwerpen zoals losse munten en dergelijke te detecteren. Maar het apparaat is hoofdzakelijk ontwikkeld om op echt grote diepte zijn werk te doen en daar zijn de twee andere (bijgeleverde) spoelen voor bedoelt.

Het Golden KingP radar detectie systeem is uitgerust met een techniek die je bij geen enkel ander systeem zal vinden. Uiterst betrouwbare 3 D grafieken die dmv de signalen worden weergegeven vinden hun oorsprong in de 32 bit processor die 25 maal sneller is dan de huidige gebruikte processors. De 128 RAM zorgt voor een grote opslag capaciteit en de CPU is bijzonder precies.

De Golden King plus bodemradar kan , naast metaaldetectie (zie de twee onderstaande grafieken), ook holle ruimtes en tunnels detecteren. Dus naast schatvondsten zijn oude onderaardse tunnels, kelders en beerputten simpel te detecteren. Alles wordt perfect weergegeven op het digitale beeldscherm. Vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest!!

Speciale Golden King Plus uitvoering voor overheden en bedrijven

De Golden King 2011 Plus is oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire doeleinden. De fabrikant wilde detectie apparatuur creëren die niet alleen de vele verschillende explosieven kon lokaliseren, maar ook tunnels en andere holle ruimten en dit tot op grote dieptes. Deze versie wordt onder de naam AVCI XM1 verkocht en door militairen in de hele wereld gebruikt.

De AVCI XM1 bleek echter niet alleen voor militaire doeleinden interessant te zijn. Archeologie werd de volgende uitdaging. Na gedegen marktonderzoek en productontwikkeling kwamen de technische jongens met de Golden King Plus voor de dag. De moeilijke en soms gevaarlijke omstandigheden waarin deze mensen hun werk doen resulteerde in de toevoeging van een waterdichte infrarood camera voor het onderzoeken van moeilijk toegankelijke ruimten en een gassensor (in onderaardse ruimten is komt vaker gas voor).

De Golden King 2011 Plus blijkt echter ook zeer functioneel te zijn bij de vele werkzaamheden van overheden & bedrijven Om er maar een paar te noemen: detecteren van putdeksels, grensijzers, stroomleidingen, waterleidingen en rioolbuizen. Maar ook het visueel inspecteren van (riool) buizen met behulp van de waterdichte infrarood camera behoort tot de mogelijkheden. Bestaat er een vermoeden van een gaslek, dan schakelt u eenvoudig de gassensor om dit te controleren.

Deze bodemradar is natuurlijk ook uitermate geschikt voor de professionele amateur archeoloog.

De Golden King 2011 Plus is eenvoudig te bedienen. Op het kleuren beeldscherm is te lezen ( In bijna alle talen) welke handelingen verricht moet worden en er is een extra info knop die u, nadat u hem hebt ingedrukt, alle informatie geeft over het menu waarin u zich op dat moment bevindt. Ook een uitgebreide DVD laat zien dat deze grondradar makkelijk in gebruik is. Garantie 24 maanden

Wegens slechte ervaring met Nokta doen wij geen verkoop meer.